Sponsors

 

Wilt u ook sponsor worden. U kunt specifieke projecten adopteren. Maar ook bijdragen in algemene zin zijn meer dan welkom! Het bankrekeningnummer is NL15RABO0386344965 tnv Stichting “Op Eigen Benen” Zambia te Hillegom.

Hieronder vindt u een greep uit onze gewaardeerde sponsors. Zijn we u vergeten en wilt u graag vermeld worden? Stuur svp een mail naar de secretaris en het wordt geregeld.

Particulieren initiatieven
Een aantal van onze projecten wordt door particulieren gesponsord. Deze particulieren willen graag anoniem blijven maar we willen ze toch graag vermelden. U kunt meer informatie vinden onder de projecten bij bijvoorbeeld Mephin, Elijah en Sharon

Cordaid (Ontwikkelingssamenwerking)
Cordaid is een Nederlandse ontwikkelingsorganisatie die meer dan 90 jaar ervaring en expertise in zowel noodhulp als structurele hulp combineert. Cordaid is een organisatie waar ieder mens telt. Zij steunen goed onderbouwde projecten en we hebben dan ook een groot bedrag voor het Holland Shopping Center ontvangen.

EgaSail Zeil evenementen
Wouter Egas is een idealistisch ondernemer pur sang. Om meer van Wouter te weten te komen, adviseren wij u met hem mee te varen op zijn authentieke zeilboot, de ruim honderd jaar oude “Orion”.

Werkgroep Zambia
Zij zorgen ervoor dat onze stichting bij ex-Zambia-gangers onder de aandacht blijft. Deze club bestaat uit enthousiaste mensen die ooit in Zambia hebben gewerkt: betaald dan wel als vrijwilliger, in een bedrijf dan wel in ontwikkelingshulp. Al ruim 25 jaar geven zijn twee maandelijks een Zambia-nieuws-brief uit.

Piet-Hein Eek Meubels
Nóg een ondernemer met een ideële instelling. Piet-Hein Eek is bekend vanwege zijn unieke meubels van sloophout. Zijn idee om een stoel te ontwerpen welke simpel in Afrika gemaakt zou kunnen worden, werd de band met invalide meubelmakers in Solwezi. Er is zelfs een stichting “Mukwa Originals” opgericht en de eerste honderd stoelen zijn al in Nederland verkocht.

John Verhagen Sculptures
Deze sociale Amstelveense kunstenaar draagt op een geheel eigen manier bij aan het welzijn van de gehandicapten in Zambia. John heeft een uniek bronzen beeld bedacht, waarin de naam van onze stichting prachtig naar voren komt. Het beeld is zowel bij ons als direct bij John te bestellen. De opbrengst komt volledig ten goede aan de stichting.

Lions “De Oude Duinen”
Hoofddoelstelling van de Lions is het tot stand brengen en in stand houden van onderling begrip tussen de volkeren van de wereld. Dat lukt ze prima! Toen zij hoorden van ons winstgevende project voor invaliden namen ze direct het initiatief om via een golftoernooi geld in te zamelen voor de uitbreiding van het Holland Guest House.

NCDO (Ontwikkelingssamenwerking)
NCDO streeft naar een grotere betrokkenheid van de Nederlandse bevolking bij internationale samenwerking en de realisering van de millenniumdoelen. NCDO steunt onze stichting op vele gebieden. Op het moment doen zij via de Lions Bollenstreek mee aan de uitbreiding van het Holland Guest House.

Stichting Wilde Ganzen
Deze organisatie werft, vanuit een oecumenische inspiratie, fondsen voor concrete en kleinschalige projecten voor kansarmen in de derde wereld. Via de Lions doen zij ook mee aan de uitbreiding van het Holland Guest House.

——————–

Samenwerking met Pearl Foundation
Zij hebben eveneens een stichting die helpt bij het verbeteren van de positie van de gehandicapte in Zambia. Door uitwisseling van ervaringen en netwerk kunnen we van elkaar leren.