Pater Harry Uitendaal †

Deze geridderde eerwaarde is bekend onder vele namen: Oom Harry, Pater Harry, Pater Pius en Father Pio. Dát is zijn naam in Zambia, het land wat al meer dan de helft van zijn leven zijn thuis is. harry

In het Noordwesten heeft hij op het leven van vele duizenden mensen een grote invloed gehad. Door voor betere gezondheidszorg te zorgen, door bruggen en scholen te bouwen, door opleidingen te regelen en uiteraard ook door het geloof in de gemeenschap centraal te stellen.

Deze bekende Hillegommer stond ook aan de basis van de stichting “Op Eigen Benen Zambia” en is nog altijd een aansporend lid, boordevol initiatieven, ondanks zijn jonge leeftijd van 86 jaren: “uitvoerend lid” is een understatement! De Pater is een stimulator voor ons allen!

Pater Harry werkt nu op twee plaatsen: de Franciscaner Orde in Valkenswaard en bij de Franciscaner Orde in Zambia. Zo heeft hij overal grip en invloed. Samen met zijn neef Ronald de Groot kunnen ze in Zambia iedere euro op de juiste plaats uitgeven en verantwoorden. We hopen dat onze stichting nog vele jaren zo uniek mag blijven.

Helaas is Oom Harry op 28jun 2022 overleden