H.D.A. en hun eigen transport!

Het is eigenlijk niet te geloven, maar Ronald moet wel. Hij woont tenslotte in Solwezi, is een van de adviseurs van de club gehandicapten die opereert onder de naam “Holland Disabled eigen bus2Association” (HDA) en hij ziet het met eigen ogen gebeuren. In het verleden is er met Stichting “Op Eigen Benen” Zambia een guesthouse en een tiental winkeltjes gebouwd en die ter beschikking van de gehandicapten gesteld. Zij hebben er een winstgevende onderneming van gemaakt, hebben vijftien gehandicapten in dienst, die dus allemaal een inkomen verdienen, nog eens zeventig leden die ook ondersteund worden bij medische hulp etc…. en nu hebben ze als klap op de vuurpijl een eigen auto gekocht. Een heuse personenbus! Nu zijn ze niet meer afhankelijk van openbaar vervoer of de goede zin van medeburgers en kunnen ze zelf beslissen wanneer ze klienten bezoeken, medeleden naar een ziekenhuis brengen, een project bezoeken etc…. En dat alles in het teken van “Empowering Persons with Disabilities”.

We kunnen trots zijn dat dit project …………………HDA bedruipt zichzelf en staat OP EIGEN BENEN!!

eigen bus3