Nieuws

Computerlokaal gebruikt voor on-line meeting hoofdonderwijzers

Onze stichting zet zich in voor het welzijn van kinderen met een handicap in Zambia, dus waar is dan het raakvlak met de volwassen op deze foto?

Welnu, een van de klaslokalen die wij drie jaar geleden gebouwd hebben werd vorig jaar door de overheid aangemerkt als voorbeeldlokaal voor alle scholen in deze provincie (twee keer groter dan Nederland).

De ZICTA (Zambian Information Computer Technology Agency) bracht veertien computers, brailleprinter, beamer en sloot alles aan zodat de kinderen kennis kunnen maken met computers, de software, en er ook les in kunnen volgen. Ook een docent “IT special education” kwam op de loonlijst van de overheid.

Er is sinds september een nieuwe regering die zijn best doet nieuwe wegen in te slaan. ALLE hoofdonderwijzers en de financieel verantwoordelijken van ALLE basisscholen krijgen deze week twee dagen training in budgettering en financiele verslaglegging conform een vaste structuur voorgeschreven door het ministerie van onderwijs. Geweldig! En die training wordt gegeven VOORDAT de scholen volgende week weer opengaan. Prachtig om te zien dat van scholen uit de omgeving de leidinggevenden nu “in de banken” zitten van onze school.

Opnieuw een extra een bewijs dat de sponsering van dit project van grote waarde is!

Hi, I’m Dorine Visser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *