Het einde van de bouw van de vier praktijklokalen is in zicht!

De komende week wordt met schilderen begonnen en vorige week is een begin gemaakt met de aanleg van de tuin.

Tegenslagen horen erbij: de contractor was bijna twee maanden ziek en door de verder dalende koers van de Zambiaanse kwacha is bijna alles veel duurder is geworden.

Gelukkig heeft onze stichting ook enkele extra donaties ontvangen en kan het project afgemaakt worden.

Bijgevoegd enkele foto’s van afgelopen week en van drie weken geleden.

Drie weken geleden was er nog geen pad tussen de lokalen en nu is dat klaar en daardoor konden we afgelopen maandag een start maken met de aanleg van een tuin aan de voorzijde van de praktijklokalen.

Tevens brachten we vorige week een grote ladder om het schilderwerk veilig te kunnen doen.

De overhandiging van de nieuwe klaslokalen zal ergens eind mei plaats kunnen vinden. Het schoolbestuur is al met docenten en leerlingen aan het oefenen om er straks een groot feest van te maken. Om iets inzicht te geven in de totale kosten van zo’n project hebben we hieronder een globaal overzicht ingekopieerd met de investering tot op heden en met een koers gebaseerd op een gemiddelde tijdens de bouwperiode, waarin 27,5 het hoogste was en 19 het laagste. Zoals eerder geschreven kunnen we het project afbouwen en ons voorbereiden op het volgende project: “INRICHTING PRAKTIJKLOKALEN”. Hiervoor zijn enkele vrienden in NL inmiddels heel voorzichtig gestart om gereedschappen in te zamelen en ziet het er naar uit dat we over een maand of twee een container zullen aangeschaffen, en dan gaat de inzameling volle kracht om die container vol te krijgen. 

Het is en blijft een geweldig gewaardeerd project om deelgenoot van te zijn!

Hi, I’m Dorine Visser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *