Nieuws

Container van Zutphen naar Kasempa

Wat een succes! Met vereende krachten is het gelukt!

In zes maanden tijd werd in Zutphen een container geladen door Rudi, Ad en Erik, met spullen die zij via hun netwerken bij elkaar hadden verzameld. Vlak voor de Kerst werd die bij De Groot Metaalverwerking opgehaald, door De Baanderij via diverse havens verscheept naar Walvisbaai en vandaar op een truck van BHL Haulage (die koper vervoeren vanaf Zambia) naar Kasempa gebracht waar een kraan van Mukuba Solwezi op Valentijnsdag 2023 de container op zijn laatste werkplek werd gehesen bij de Kasempa Multi-Disability School.

Een uniek stuk samenwerking waarvan de kinderen en docenten van de school in het noordwesten van Zambia straks heel veel profijt zullen hebben. Met al de technische gereedschappen en machines kunnen de docenten in de nieuwe klaslokalen hun studenten vaardigheden leren waarmee zij een zelfstandig bestaan op kunnen bouwen: OP EIGEN BENEN!!

Duizend maal dank aan:

Rudi, Anke, Ad en Teja die het onvolprezen team in Nederland waren om alles te verzamelen en te coordineren.

Erik de Groot die op het terrein van zijn metaalverwerkingsbedrijf in Zutphen zes maanden lang gratis onze container had gestald en continue hulp verschafte met lossen en laden van zware kisten en machines.

De familie Coppoolse van de gezelligste camping in europa (Bois Girault in Arrabloy) heeft de fooienpot toegekend aan dit project en daarmee kon het grootste deel van de kosten worden gedekt. www.bois-girault.com

Willem Pronk die met zijn non-profit-bedrijf, waaronder Tankstation De Baanderij in Gouda, de hele verplaatsing van Zutphen naar Walvisbaai voor een schijntje tot in de perfectie heeft geregeld. Op dit moment concentreert Willem zich met zijn Stichting PROPLAN om hulpgoederen naar Syrie en Turkye te sturen. Steun via: www.proplan.nl  en  www.148.nl

Buks van Rensburg die met zijn team van transportbedrijf BHL (grootste koper transporteur) het 2.400 kilometer lange transport, van haven tot op het schoolterrein, deels heeft gesponsord en ons heeft ontzorgd van de papierwinkels bij de import aan de grenzen van Namibie en Zambia.    www.bhlgroupint.com

Naresh Chavda van Jaids Solwezi die de kraan van Mukuba heeft geregeld en deels gesponsord.

Joseph Chisanga, hoofd inkoop van het ministerie van Onderwijs, die voor belastingvrije import heeft gezorgd.

Natuurlijk ook veel dank aan de docenten die hebben geholpen met uitladen, de heer Kakoma die veel voorwerk aan administratie heeft gedaan, onze penningmeester Peter die voor adequate betalingen heeft gezorgd, voorzitter Ronald die alle connecties in Zambia aan elkaar heeft gekoppeld en niet in het minst duizend maal dank aan ALLE GULLE GEVERS die deze hele aktie mogelijk hebben gemaakt.

Hi, I’m Dorine Visser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *