Wat al zolang op ons verlanglijstje staat gaat dit jaar absoluut gebeuren: praktijklessen in ruime klaslokalen op de school in Kasempa! Onlangs is op het schoolterrein een container op een fundering getakeld. Die container was afgeladen met machines en gereedschappen die in Nederland waren ingezameld: gratis en voor niks!

Een kleine groep vrijwilligers heeft dat in de buurt van Zutphen uit de grond gestampd en binnen enkele maanden zat de container propvol met van alles en nog wat: van maaimachine tot naaimachine, van schoffel tot draaibank, van kolomboormachine tot laboratorium glaswerk voor de les scheikunde, etc……

Half december 2022 ging het slot op de container en was de hele reis qua planning rond. Eerst op een vrachtauto van Zutphen naar Rotterdam, toen via een stel havens naar Walvisbaai en vandaar weer op een vrachtauto, een trip van 2,400 km door Namibia en Zambia.

In 2022 werden de door Stichting “Op Eigen Benen” Zambia vier klaslokalen gebouwd: allen voor PRAKTIJK-lessen. Hiermee zal de school veel kinderen met een verscheidenheid aan handicaps kunnen helpen op weg naar een onafhankelijke toekomst. Technische vaardigheden aanleren met gereedschappen en machines uit Nederland, die in Zambia een tweede leven krijgen.

Nadat alle machines uit Nederland een vaste plek op school hebben gekregen kunnen de vakdocenten de balans opmaken van wat er nog meer nodig is om het onderwijs tot in de perfectie te kunnen geven. Die gereedschappen en machines kopen we dan lokaal in Zambia en de buurlanden.

Ook daar is weer geld voor nodig en alle steun komt zoals altijd volledig ten goede aan de schoolkinderen, voor hun toekomst op eigen benen!

Bij voorbaat hartelijke dank!

Hi, I’m Dorine Visser

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *