Projecten

Officiele overhandiging van schoolgebouwen Kasempa

Op 10 juni 2022 was het eindelijk zover dat onze stichting tijdens een officiele ceremonie de klaslokalen, die de afgelopen jaren met onze donaties zijn gebouwd, konden worden overgedragen aan het Zambiaanse Ministerie van Onderwijs.

Wat zou ons erelid Pater Harry Uitendaal er graag bij zijn geweest, echter, zijn gezondheid stond dat niet toe. Drie weken na de ceremonie overleed deze unieke Pater op 87-jarige leeftijd en zijn geest zal tot in lengte van jaren voelbaar zijn op de school voor kinderen met diverse handicaps.

Pater Harry was nog steeds zeer betrokken, getuige ook zijn handtekening op het certificaat, welke vanuit Nederland werd opgestuurd.

De overhandiging was een kleurrijke happening, met dans en zang en diverse sprekers. Waaronder de Minister van Onderwijs die in zijn speech vermelde dat Nederland in Kasempa een grote naam heeft achtergelaten en dat het ministerie zeker met ons zal blijven samenwerken om de nieuwe praktijklokalen in te richten en nog meer docenten zal benoemen voor een vaste baan op deze snel groeiende school.

De Stichting “Op Eigen Benen” Zambia is bezig met het inzamelen van inventaris voor de praktijklokalen. We hopen in Nederland op kwaliteitsgereedschappen en machines die in Zambia niet verkrijgbaar zijn. En met de financiele giften kopen we ook in Zambia inventaris op de lokale markt: da’s goed voor de economie en werkgelegenheid.

Wilt u de helpende hand toereiken? Vele kleine bedragen bij elkaar maken een groot bedrag en dat staat garant voor de opleiding van vele kinderen met een handicap en geeft hen de kans op een zelfstandige en betere toekomst!

Nogmaals dank voor uw betrokkenheid!

NL15RABO 0386344965   tnv Stichting “Op Eigen Benen” Zambia te Hillegom.

Het belangrijkste moment was het onthullen van het nieuw ontworpen wapenschild van deze speciale school welke afgebeeld staat op de sokkel voor de school
De ceremoniemeester (deputy headteacher) legt de betekenis uit van de afbeeldingen op het wapenschild
Boven op de sokkel staat een dankwoord aan allen die een grote bijdrage hebben geleverd aan dit project.
Het officiele certificaat van overhandiging met zes handtekeningen om aan te geven dat de school, inclusief gebouwen, voor nu en altijd ten dienste staat van de opleidingen van de gehandicapte medemens
De ceremonie werd opgeluisterd met kleurrijke dans en muziek.
Er waren diverse sprekers en via de gebarentolk kwamen de woorden ook bij de dove kinderen.
Onze stichting deelde zes petten met het schoollog uit aan de mensen die een belangrijk aandeel hadden in de realisatie van het project. Onder hen de Chief van Kasempa een ook Michael, een verlamde jongeman die ruim 15 jaar geleden in een dorpje werd gevonden. Hij was de aanleiding voor de internaat school
Hi, I’m Dorine Visser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *