Projecten

Dove kinderen in Solwezi

DSCF0659

Vele kinderen in Zambia raken het gehoor kwijt na een aanval van malaria, polio of meningitus (hersenvliesontsteking). Zij wonen vaak vele tientallen kilometers van een school. Een internaat is dus een must!

Veel toekomst hebben deze kinderen dan niet meer, of zij moeten het geluk hebben via de missiepost op een basisschool geplaatst te kunnen worden. Dit wordt dan veelal met behulp van donors door de missiepost bekostigd. Zo’n school is bijna altijd een internaat: de kinderen komen dikwijls van 50 tot 100 kilometer verder uit het binnenland. Lopen is het enige vervoer.

In 2003 heeft onze stichting meegeholpen geld in te zamelen waarmee een internaat is gebouwd waar de kinderen een beter thuis hebben dan in de oude situatie. Bij de start is er groter gebouwd dan op dat moment nodig was: het was een voorzienige visie van Pater Harry Uitendaal. Nu zijn er in twee gescheiden slaapzalen ruim vijftig jongens en meer dan zestig meisjes gehuisvest!

De eerste grote bijdrage voor het internaat is gegeven door de erven van de familie Hopman. Vandaar ook de naam “Hopman Dormitory”.

Voor dit project is nu alleen nog veel geld nodig voor de jaarlijkse kosten, varierend van onderhoud van het pand tot de meest belangrijke kostenpost: voeding!!! Tevens zijn vele kinderen  voor het extra schoolgeld en transport van en naar huis afhankelijk van donaties. “Op Eigen Benen” kent al diverse donors/sponsors die de kosten van een kind voor hun rekening nemen. U ook? Dank u voor uw lezend oog of luisterend oor!

Hi, I’m OutDesign

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *