Projecten

Holland Guesthouse uitbreiding 2

Het door de gehandicapten gerund “Holland Guest House” maakt het goed. Door de resultaten gaan er op hun kosten zelfs gehandicapten voor een operatie naar de hoofdstad Lusaka.

Het centrum van Solwezi is inmiddels volgebouwd en nu is het bestuur bezig om grond aan te kopen en een tweede guesthouse aan de invalsweg vanuit Lusaka te bouwen.

Het perceel is groot, 2 hectare, dus er kan makkelijk nog een activiteit plaatsvinden. Niet tegen dovemansoren gezegd, want HDA zal gaan samenwerken met Kwasha Mukwenu (bedrijfje van de gehandicapte Gift Kahangu). Het perceel zal in twee stukken worden gesplitst en Kwasha zal er onder andere een kleermakersopleiding vestigen, inclusief een klein kledingatelier/fabriekje.

In de tweede helft van 2013 zou gestart kunnen worden, wanneer alle vergunningen snel worden afgegeven.

Net als bij het eerste guesthouse krijgen ook hier de leden van de HDA de controle over de benodigde bouwmaterialen en daar waar ze het zelf kunnen produceren, zal dat ook gebeuren. Alle meubels, bedden, tafels en stoelen zullen worden gemaakt door de timmerwerkplaats van de HDA. De gordijnen, lakens en bedovertrekken zullen gemaakt worden door de gehandicapte naaisters en kleermakers. Op deze manier hebben vele gehandicapten er indirect en direct profijt van.

Uiteraard werken er gehandicapten in het guesthouse. Het zijn allemaal leden van de Holland Disabled Association, 9 in totaal.

Een nieuw project dient zich aan…………. interesse om mee te doen om meer gehandicapten aan een baan te helpen? Informeer naar de mogelijkheden.

Hi, I’m OutDesign