Projecten

Individueel project: Gift

Op 14 maart schreef Ronald al in “DE KANTLIJN” over de ontmoetingen met twee gehandicapte jongens.

Je wilt iedereen DIRECT helpen, echter, dat is gezien de soort van handicap, medische kennis, omstandigheden, afstanden, financien, etc…. niet altijd mogelijk.Gift1

De blinde en dove Gift Chipoya uit Solwezi heeft op het moment de aandacht van de medische wereld en de Oostenrijkse Barbara, die een school voor blinde kinderen leidt, heeft daarin het voertouw in handen. Zij legt ook contact gelegd met VISIO in Nederland om te zien wat voor hulp en mogelijkheden er voor Gift nog zijn. We hopen op een combinatie van de medische kundigheid en een wonder. Gift is een gevoelige jongen en maakte mij aan het lachen toen ik onlangs (van een sponsor) wat kleding en een bal-wekker bij hem bracht. Ik dolde wat met hem en probeerde de bal-wekker afhandig te maken: dat lostte Gift knap op door de bal van zijn ene hand in de andere te stoppen en daarna met mij met een brede grijns en de vrijgekomen lange arm van zich af te duwen. Blind of doof……………wat zou je NIET willen zijn?? Maar beiden WEL zijn! Sta er eens bij stil………………

Hi, I’m Dorine Visser

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *