Projecten

Praktijklokalen voor Kasempa Highschool for Special Education

In 2019 is de laatste uitbreiding voor deze speciale school gebouwd. Van uw bijdragen is toen een viertal klaslokalen bebouwd. In een van die lokalen wordt nu computerles gegeven: de Zambiaanse overheid heeft twaalf computers gedoneerd.

Naast de algemene basisopleiding en een theoretische beroepsopleiding is het tevens van groot belang dat de leerlingen met diverse handicaps ook praktijkonderwijs krijgen. De leerkrachten hadden dat ons aangegeven. Wij zijn plannen gaan maken en nu worden er op hetzelfde terrein een 4-tal praktijklokalen gebouwd. De bouw wordt uitgevoerd onder toezicht van de Zambiaanse overheid.

Het geld voor de bouw van deze lokalen is intussen binnen. Daarna dienen de lokalen nog ingericht worden met oa werkbanken, machines en gereedschappen. Daarvoor kunnen we zeker nog giften gebruiken.

De foto’s geven aan wat er in korte tijd al voor werk verzet is.

Eerst moest er letterlijk grond verzet worden, daarna de fundering uitzetten en uitgraven terwijl ondertussen het zand, grind en cement werd aangevoerd. Daarna een kwestie van solide en recht bouwen van de funderingsbox. Die is inmiddels gevuld en de vele regen in dit seizoen zorgt voor optimale compactie en sterkte. Eind maart gaat de funderingsvloer erop.

De dove kinderen onderhouden het groen bij de klaslokalen
Hi, I’m Dorine Visser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *