Nieuws

Muren overeind voor praktijklokalen

Dromen worden werkelijkheid! Al vele jaren wordt over dit project gesproken en ideeen uitgewisseld. Hoe komen kinderen met een handicap later aan een inkomen? Hoe kunnen zij ooit op eigen benen staan? Het antwoord is vrij simpel: leer ze een vak! En zo was de behoefte aan praktijklokalen geboren en begon de inzameling. Eind vorig jaar was het budget voor de bouw rond en zijn we gestart. Inmiddels staan de muren overeind en weten we zeker dat volgend schooljaar hier diverse praktijkvakken zullen worden gedoceerd: houtbewerken, metaalbewerking, huishoudelijke zorg, land-en tuinbouw en sinds enkele maanden wordt er in de eerder gebouwde klaslokalen al computerles gegeven. Doordat er ook een internaat bij de school is, zijn er kinderen vanuit de hele provincie!

Nu zijn we op zoek naar sponsors voor de inrichting van de praktijklokalen. Daar zijn natuurlijk vele gereedschappen, machines en leermiddelen voor nodig. De overheid heeft inmiddels al vier praktijkdocenten aan de school toegewezen en dat brengt het totaal aantal docenten op vijftien!

Heeft u connecties met bedrijven die hun machines een tweede leven willen geven, dan kan dat op deze speciale school in Kasempa! Dat geldt ook voor gereedschappen en er is ook geld nodig voor het transport en opknappen van deze machines.

Hi, I’m Dorine Visser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *