Projecten

Individueel project: Mephine studeert voor docent

Melphine Practical AssesmentMephine is druk in het laatste jaar van de voorbereiding tot de leraar-opleiding, die in het najaar start. Tot die tijd studeert ze in een soort van vooropleiding en daar zijn ook stages aan verbonden. De eerste drie maanden van 2014 heeft Mephine stage gelopen in een nieuw hotel in Solwezi. Hierbij ziet u het “ASSESMENT FORM” van de stage die onze studente MELPHINE (dat is haar officiele naam op haar identiteitskaart) onlangs heeft afgesloten. Ze deed het zo goed dat ze door de manager is uitgekozen om ook nu in April nog drie weken stage te doen in het grote luxe RADISON BLU hotel in Lusaka. Dit geeft veel vertrouwen voor een onafhankelijke toekomst: Mephine was altijd afhankelijk van haar grotere broer die altijd overal met haar mee naar toe moest en nu doet ze het zelf! In Mei gaat ze een laatste trimester doen van de vooropleiding tot lerares, welke in het najaar start. Wie weet brengt het werken in een hotel haar tot andere gedachten………………we zullen zien wat het beste bij Mephine past. In ieder geval gaat het goed met haar! En dat is het belangrijkste!

(geplaatst 17-05-2013)

De 20jarige Mephine is doof geboren. Zij komt uit Kabompo, een plaatsje in het midden van de Noord Westelijke Provincie, waar Pater Harry Uitendaal vele tientallen jaren in de buurt heeft gewerkt. De vader van Mephine was leraar (nu gepensioneerd) en door donaties kon Pater Harry Uitendaal voldoende geld bij elkaar krijgen om Mephine naar een school voor speciaal onderwijs te laten gaan. Dat initiatief was succesvol, want Mephine heeft haar examens voor de Middelbare School met succes afgerond. Zij wil volgend schooljaar beginnen aan een studie voor DOCENT! En niet zomaar een docent: Mephine gaat ervoor om ook “Teacher Special Education” te worden. Wanneer zij over drie jaar klaar is mag zij les geven aan zowel gezonde kinderen als aan kinderen met een handicap.

“Op Eigen Benen” heeft voor Mephine’s dure studie al een sponsor gevonden die het eerste jaar volledig betaalt. Dit is opgehaald tijdens een 65ste verjaardag van een enthousiaste lezer. Wilt u meehelpen om ook het tweede en derde studiejaar van Mephine te sponsoren? Alle donaties zijn welkom!89-a

Van een andere enthousiaste lezer hebben we al een laptop ontvangen zodat Mephine al veel simpeler kan communiceren en tegelijkertijd ook een stukje automatisering onder de knie krijgt!

Wij als stichting zijn er trots op dat Nederlanders klaar staan om de mensen, die het verdienen, te blijven steunen in het bereiken van hun doelen. Door de malaria worden vele kinderen doof, blind of worden andere zenuwbanen beschadigd. Deze kinderen hebben vaak wel een goede hersencapaciteit, maar studeren op een speciale school (vaak een internaat) is duur. Wij kunnen via sponsors nog vele kinderen helpen aan een goede toekomst: wilt u meehelpen,neemt u dan contact met ons op. Dank u wel.

Hi, I’m OutDesign