Projecten

Individueel project: Sharon studeert voor docent

SHARON LOOPT STAGE!sharon2

De dove Sharon doorloopt haar opleiding tot lerares speciaal Onderwijs op voorbeeldige wijze. De afgelopen maanden heeft ze haar stage gedaan bij de Chingola Primary School. Op het moment dat Pater Pius (alias Oom Harry) in Zambia was heeft hij samen met Ronald de school bezocht. Welkom geheten en rondgeleid door het enthousiaste hoofd der school. Hij was ook bijzonder gecharmeerd van de inzet en kennis van Sharon. In mei gaat Sharon zelf weer terug in de schoolbanken om haar praktijkkennis te mengen met de laatste theorie. Vanaf 2015/2016 zal zij zeker ergens voor de klas staan, een vaste baan, OP EIGEN BENEN!

Sponsors, blijf Sharon steunen en bedankt voor al het vertrouwen!!

sharon1

(geplaatst 15-05-2013)

De 22 jarige Sharon is in haar vroege jeugd doof geworden. Vanaf die tijd heeft Pater Harry Uitendaal zich over haar ontfermt en sponsors gevonden in Nederland om Sharon naar een speciale school te laten gaan. Dat initiatief heeft geen windeieren gelegd. Nadat Sharon haar basisschool en middelbare school heeft afgemaakt is zij nu begonnen aan een studie voor DOCENT! En niet zomaar een docent: Sharon gaat ervoor om ook “Teacher Special Education” te worden. Wanneer zij over twee jaar klaar is mag zij les geven aan zowel gezonde kinderen als aan kinderen met een handicap.

Sharon with poster

Het mooie van Sharon is dat zij een beetje kan praten, klanken kan uitstoten die een niet-dove kan begrijpen. Dit komt omdat Sharon in haar eerste levensjaren heeft leren praten. Wist u dat je namelijk alleen maar kan leren praten wanneer je ook kunt horen!?

Pater Uitendaal heeft ook voor Sharon’s dure studie enkele sponsors gevonden en wij als stichting zijn er trots op dat Nederlanders klaar staan om de mensen die het verdienen te blijven steunen in het bereiken van hun doelen.

Begin December 2012 heeft Sharon een nieuwe laptop gekregen van lieve sponsors. Nu kan zij op het Teachers Training College ermee werken en is zij nu in staat om via email en internet regelmatig contact te hebben met Pater Harry Uitendaal en haar vrienden en sponsors.

Door de malaria worden vele kinderen doof, blind of worden andere zenuwbanen beschadigd. Deze kinderen hebben vaak wel een goede hersencapaciteit, maar studeren op een speciale school (vaak een internaat met speciaal opgeleide docenten) is duur. Wij kunnen via sponsors nog vele kinderen helpen aan een goede toekomst: wilt u meehelpen, neem contact met ons op. Dank u wel.

Hi, I’m OutDesign