Kantlijn

Kaumba olympisch kampioen?

kaumba2Natuurlijk, de jongeman Kaumba ken ik, Ronald, al dik veertien jaar. Kaumba is doof geboren en kan dan ook niet praten. Gehandicapt, dus hoort dit eigenlijk niet in “De Kantlijn”. Maar toch, Kaumba gaat zijn eigen weg, is niet aangesloten bij HDA, en vraagt zelden om assistentie.

Kaumba was in 2002 een van de eerste leerlingen op het door Ome Harry opgestartte internaat voor Dove Kinderen in Solwezi. Op bijgevoegde foto staat hij onder Henk’s linkerschouder! kaumba4Kaumba heeft zijn Grade 12 diploma behaald, een certificaat als Electricien en het blijft voor deze dove jongeman onmogelijk een baan te vinden. Via de sociale afdeling van de Kansanshi Kopermijn is hij onlangs opgenomen in het fietsteam. De coach, Bright, is de Nationale Kampioen van Zambia! Het doel van Kansanshi is om bij een volgende Olympische Spelen een Zambiaanse afgevaardigde te hebben. DAT is wat Kaumba nu wil bereiken: meedoen met de Paralympics maar eerst met de Deaflympics, start op 18 juli 2017 in het Turkse Samsun! De Kansanshi Kopermijn zal zorgen voor reisdocumenten en vliegticket. Kaumba heeft ook een fiets van de club, echter, die mag hij alleen gebruiken tijdens de officiele trainingen. Daarbuiten wil Kaumba ook veel fietsen, trainen voor zijn doel! Omdat Pater Harry Uitendaal jarenlang op de basisschool Kaumba sponsorde kwam Kaumba naar mij toe om contact te leggen met Ome Harry. En ja hoor, dat vond Pater Harry ook een uitdaging: geld bij elkaar sprokkelen voor een mountain bike. Het lukte en op de foto’s de overhandiging vorige week door de Manager Social Affairs van de kopermijn, en in het bijzijn van de trainer en mijzelf. kaumba3Nu komt de volgende uitdaging: een ECHTE wegracer voor Kaumba. Want dan kan hij volledig concentreren op de 2017 DEAFLYMPICS. Wie helpt Kaumba aan zo’n racefiets? Deze assistentie zit niet in het pakket van EIGENBENEN, daarom zoeken wij via deze weg naar een unieke sponsor: u?

Vanaf De Kantlijn kijk ik toe!

Ronald

Hi, I’m Dorine Visser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *